Naar hoofdinhoud Naar footer

Ontregel de langdurige zorg

Overzichten van verplichte registraties scheiden feiten van fabels

 ‘Minder regeldruk, meer tijd voor zorg, meer werkplezier’

Overzichten van verplichte registraties scheiden feiten van fabels

Zorgmedewerkers ervaren regeldruk in hun werk. Regeldruk is zelfs een reden om de zorg te verlaten. Vilans werkt daarom in het programma ‘[Ont]Regel de Langdurige Zorg’ aan het verminderen van regeldruk. Zo is er meer tijd voor zorg, en ervaren zorgmedewerkers meer werkplezier. Dat doen we door samen met zorgorganisaties en systeempartners kennis te ontwikkelen over het terugdringen van regeldruk.

Regeldruk ontstaat vaak buiten de zorgorganisatie. Binnen de zorgorganisatie valt de regeldruk ook te verminderen. Bijvoorbeeld door regels te schrappen die eigenlijk niets toevoegen. Of door te stoppen met administratie die niet verplicht is.

Feiten en fabels

Vilans heeft samen met kennispartners voor iedere sector een overzicht Wettelijke Verplichte Registraties ontwikkeld. Hiermee kunnen zorgorganisaties ontdekken wat wel en niet verplicht is, en zo feiten van fabels te onderscheiden.

Vilans houdt de overzichten actueel. Komt er een wijziging in de wet? Dan passen we de overzichten aan. Begin 2024 krijgen alle overzichten een grote update.

cartoon-regeldruk-administratielast.pdf

Bekijk de overzichten:

Meer weten over het programma [Ont]Regel de langdurige zorg? 

Ga naar de website OntRegel de Langdurige Zorg: Minder regeldruk (vilans.nl)

Deel deze pagina via:

Meer over dit onderwerp onderaan de pagina

    Meer over dit onderwerp onderaan de pagina